Flamman historia

Posted on by

Tuli- ja valotaidetta jo 20 vuotta ihmisten iloksi!

Tamperelainen tuli- ja valotaideyhdistys Tulikollektiivi Flamma ry ja tuliryhmä Flamma, täyttävät vuonna 2022 jo pyöreät 20 vuotta!

Flamman toiminta sai alkunsa vuonna 2002 ravintola Telakan terassilla, kun samasta aiheesta kiinnostuneet ihmiset päättivät ryhtyä yhdessä viemään eteenpäin omaa intohimoaan ja mielenkiinnon kohdetta. Yhdistys perustettiin tukemaan, mahdollistamaan ja edesauttamaan tuli- ja valotaidetta Suomessa. Yhdistyksen avulla jäsenet pääsevät mukaan tuli ja valotaiteen harrastamiseen ja esiintymiseen. Jäsenille mahdollistetaan treenivuoroja ympäri vuoden, väline ohjausta, opetusta tuliturvallisuudesta, avustetaan tulityökortin hankinnassa, sekä tarjotaan tulitaiteessa tarvittavaa välineistöä, asuja, asusteita, rekvisiittaa, sammutus- ja äänentoisto kalustoa sekä tietoa ja taitoa kehittyä esiintyjinä.

Silloin 20 vuotta sitten, perustettiin myös esiintyvä tuliryhmä Flamma, kun samasta mielenkiinnosta innostuneet ihmiset halusivat myös kehittyä ja esiintyä tuli- ja LED-taiteilijoina. Flamman perusti pieni ryhmä ihmisiä, mutta vuosien saatossa se kasvoi isoksi tuliryhmäksi ja yhdistykseksi, jossa jäsenenä on ollut parhaimmillaan jopa 50 henkeä. Tuliryhmä Flamma onkin yksi Suomen vanhimpia ja suurimpia, edelleen aktiivisesti toiminnassa olevia tuliryhmiä, joka on yhtäjaksoisesti toiminut 20 vuotta.

Flamma ja sen jäsenet ovat esiintyneet 20 vuotuisen olemassaolonsa aikana mitä moninaisimmissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ympäri Suomea, niin pienissä yksityisissä juhlissa, kuin suurilla estradeilla, festareilla ja tapahtumissa. Flammalaisia on nähty vuosien saatossa myös esiintyjinä musiikkivideoilla, TV-ohjelmissa, taide kuvauksissa ja muutenkin televisiossa sekä lehdissä.

Kesällä 2022 Flammalaisia nähtiin esiintymässä esimerkiksi  Hanko Sommarfest festeillä ja myös Flammalle jo perinteeksi muodostuneessa Provinssissa Seinäjoella. Syksy on varsinaisesti tulitaitelijoiden sesonkiaikaa ja silloin esiintyjillä pitää kiirettä. Tuomme valoa pimeään.

Tamperelaisille tutuimpia ovat varmaan jokavuotinen Tulipuisto esitys Näsinpuistossa ja Mältinrannassa, Tapahtumien Yössä. Tänä vuonna 2022 juhlavuoden pääesitys ”Flamma 20 vuotta potpuri” on Mältinrannassa to 4.8.2022 klo 22. Luvassa on tuttuja teemoja, hahmoja, musiikki ja koreografioita Flamman vuosien varrelta.

Joka vuosi Flamman tulipuisto on kerännyt tuhansia katsojia ihailemaan tulitaidetta. Tulipuistossa ovat päässeet esiintymään kaikki Flamman jäsenet, niin tulitaiteen harrastajat, kuin vuosia jo esiintyneet jäsenet. Tulipuiston järjestää vuosittain Flamman jäsenet talkoo voimin ja se on järjestetty vuosittain joko isompana tai pienempänä kokonaisuutena. Monien mielissä ovat myös edelleen Flamman tuliteatteriesitykset Pyynikin kesäteatterilla vuosina  2007-2011.

Tulikollektiivi Flamma Ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka perimmäinen tavoite on tukea ja mahdollistaa tuli- ja valotaiteen harrastaminen suomessa ja tukea esiintyjiä. Flamma haluaa nyt ja edelleen kehittää ja tarjota lajista kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuksia harjoitella, harrastaa ja halutessaan kehittyä esiintyjäksi tuli- ja valotaiteen parissa.

Flamma on järjestänyt kaikille lajilta kiinnostuneille kesäisin avoimet treenit toukokuun lopusta, heinäkuun loppuun asti. Puisto treenit ovat kaikille avoimet ja ilmaiset ja ne järjestetään viikottain. Treeneissä on voinut jutella, tutustua toimintaan, tai joko seurata treenejä, osallistua ja kokeilla välineitä tai muuten vain tutustua lajiin. Harjoituksissa käytetään harjoitusvälineitä ja varsinaista tulta ei pyöritetä. Flamma on tarjonnut myös treenivälineitä, joita saa vapaasti kokeilla.

Tiedotamme keväisin seuraavan kesän treeneistä. Tervetuloa kokeilemaan esimerkiksi poin tai kepin pyöritystä, annamme sinulle ohjausta, jotta pääset alkuun. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tai omia välineitä mukana, mutta niitäkin toki saa tuoda. Treenit ovat säävarauksella ja pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin treenipaikasta ja aikataulusta. Voit seurata ilmoitteluamme treeneistä some-kanavissamme. Seuraa ilmoitteluamme treeneistä meidän Instagramista ja Facebookista Flamma Fire-Group, @flamma.fi

Flamman jäsenen ajatuksia tulitaiteestaTuli on lumoava elementti jota pitää arvostaa, se saa sinut keskittymään, olemaan tässä hetkessä ja unohtamaan kaiken muun. Harrastan tulitaidetta, koska se on luovaa, erittäin hyvää liikuntaa ja se kehittää kordinaatiota sekä keskittymiskykyä. Sen lisäksi on ihan mahtavaa kokea onnistumis kokemuksia, kun jokin uusi väline, temppu tai koreografia vihdoin onnistuu!”

Tiesitkö että pidämme myös väline ja/tai tulenpyöritys workshoppeja, jotka sopivat ohjelmanumeroksi esim. polttareihin, synttäreille, yrityksen virkistyspäivään jne.

Kiinnostaako sinua tuli- ja valotaide? Haluaisitko harrastaa sitä tai kehittyä esiintyväksi tulitaiteilijaksi? Haluaisitko jäseneksi Flammaan? Avoin haku Flamman jäseneksi on auki ympäri vuoden. Flamman jäseneksi voit päästä hakemalla jäsenyyttä info@flamma.fi. Katso lisätietoja yhteystiedot ja jäsenyys sivulta.

Kun haluat lisätietoja, tarjouksen tuli esityksestä tai workshopista tai esiintyjän tapahtumaasi, festareille, juhliin tai vaikka musiikki videolle, ota yhteyttä ja kysy tarjous https://flamma.fi/keikkatilaus/

Kirjoittanut 7.7.2022 Flamman tiedottaja Katja Ikonen

Astra

Mielen voima. Kaikki on minussa ja minussa on kaikki. Tarina minuudesta
jonka vain itse hallitsen. Vai hallitsenko?